La Xarxa


COM FUNCIONA L'ECOXARXA?
Cada participant posa en comú els objectes, serveis i/o coneixements que ofereix i el que li agradaria rebre. La xarxa crea un mitjà de comunicació intern que serveix perquè els membres puguin saber què es demanda, què s'ofereix i per tenir els contactes de tothom. Quan algú trobem una oferta que ens interessa mirem d'arribar a un acord, ja sigui directament amb qui l'ofereix o a través d'un mitjancer. Els intercanvis es poden fer de 3 maneres diferents:
-intercanvi directe entre dos o més usuaris. Tu tens alguna cosa que a mi m'interessa i jo tinc el que a tu et fa falta.
-bancs de temps en què es comptabilitzen els intercanvis en hores de treball. Això m'ha costat 4 hores de treball i a canvi rebo l'equivalent a aquestes hores.
-fent ús d'una moneda lliure (també anomenades socials, paral·leles, complementàries, etc.), per permetre el funcionament d'un sistema d'intercanvis multirecíprocs, sense fer ús del diner.
QUÈ HI GUANYEM?
Les xarxes d'intercanvi faciliten unes relacions entre persones basades en la confiança i el suport mutu, que alhora serveixen per satisfer necessitats i desitjos. Ens ajuden a adonar-nos del què sabem i podem fer, que en general són més coses de les que pensàvem. Per a molts són una oportunitat per sentir-se membres útils dins una comunitat. Tot això millora l'autoestima i ens fa sentir creatius i participatius.
El valor del treball o dels béns es determina dintre la xarxa d'intercanvi, no ve donat per un sistema econòmic global i fora del nostre control. La xarxa potencia l'economia local i la proximitat.
COM EM PUC INSCRIURE A LA XARXA?
Et pots inscriure enviant un correu a la nostra adreça electrònica: ecoxarxaosona@gmail.com o directament a les fires que l'Ecoxarxa organitzem periòdicament.
En arribar a la Fira, pots anotar les teves dades al Full d'Inscripció que la persona encarregada del Punt d'Informació et donarà. Si t'inscrius, els productes i serveis que ofereixis sortiran en el proper Butlletí. La inscripció és totalment gratuïta, amb tot, hi ha la possibilitat d'aportar 15 euros, per sufragar les despeses internes del funcionament de l'Ecoxarxa, i a canvi se't donaran 25 ecosenys.
Abans de rebre els ecosenys, també pots disposar de la moneda social en aportar els teus productes o serveis a la fira o intercanviant euros per ecosenys en la relació d'1 euro igual a 1 ecoseny, al mateix Punt d'Informació de la Fira.
Tu tries ara si vols seguir únicament sota un sistema econòmic del qual no pots canviar res i que et manté apurat, o si prefereixes participar en la creació d'una alternativa que permeti complementar les mancances de l'economia oficial.
La xarxa serà el que decidim entre totes les persones que en formem part. Totes i tots tenim el dret i la responsabilitat d'assistir a les assemblees que fem al llarg de l'any i que és on decidim com serà l'Ecoxarxa.
Vine a veure'ns, t'esperem!
Il.lustracions d'Olaus Magnus