dissabte, 22 de maig del 2010

Crònica i fotos de la Fira de Manlleu


La 3a Fira d'Intercanvi d'Osona marca el primer mig any de l'Ecoxarxa

El diumenge 16 de maig, l'Ecoxarxa d'Osona vam organitzar la 3a Fira d'Intercanvi d'Osona a la pl. Dalt Vila de Manlleu. La Fira va coincidir amb el mig any de vida de la xarxa d'intercanvi.

En aquesta ocasió, el sol va acompanyar la Fira, fent-nos gaudir d'un dia esplèndid, deixant enrere el fred intens de les dues primeres edicions. Per acabar d'animar-nos, els tabalers de la Colla de diables dels Serpents de Manlleu ens van oferir una actuació a ritme de tabals.

Com és habitual, els intercanvis van tornar a protagonitzar la jornada. En aquesta ocasió, hi van haver una quinzena de parades, a més de la Central de compres. Els intercanvis tant varen realitzar-se entre persones ja integrants de l'Ecoxarxa com amb visitants ocasionals. Hi va haver una gran diversitat d'objectes a intercanviar: cistelleria, verdures, llibres, plantes, discs, adhesius, pastisseria, roba, etc. Cal destacar la carpa on es realitzaven massatges, amb molt èxit durant tot el dia, i la parada on es tiraven les cartes del Tarot, igualment molt freqüentada.

A les 12 del matí es va fer la primera trobada de persones interessades en les varietats de llavors locals o tradicionals. La trobada va reunir una desena d'hortolans i hortolanes, algunes professionals, altres aficionades. Alguns dels temes tractats van ser: la necessitat de cercar pagesos que cultivin varietats tradicionals d'Osona; posar en comú les llavors cultivades pels diferents participants; i fer una trobada per conèixer millor els aspectes bàsics de la conservació de llavors i difondre la proposta.

Al migdia va ser el torn del dinar popular. Una cinquantena de persones vàrem gaudir, de nou, d'un molt bon dinar agroecològic i autogestionat al menjador/cuina de la mateixa plaça Dalt Vila on es va ubicar la fira. El concert previst per la tarda es va suspendre per malaltia del cantautor que havia d'actuar.

Novament, la valoració de la Fira és positiva. La concurrència va estar a l'altura de les dues primeres fires. Les fites proposades per l'organització es van assolir: donar a conèixer els objectius i el funcionament de la Xarxa de manera personal i directa. El taulell d'informació va estar sol·licitat en tot moment, es van inscriure 15 persones noves, i ja passem de les 80!

Finalment, donem les gràcies a tots els que vau fer possible que la Fira fos un èxit, tant els que vau participar en l'organització, com els que vau muntar parada i els que ens vau visitar al llarg del diumenge. Moltes gràcies, sense la vostra col·laboració la xarxa no seria possible!

Podeu veure les fotografies de la Fira de Manlleu, cedides per la Laura Generó i en Joan Torres. Les podeu veure en el següent enllaç, així com a la pestanya de fotografies que hem creat al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada