dimecres, 27 d’abril del 2011

VI FIRA D'INTERCANVI ECOXARXA OSONA



Benvolguts/des,

El proper diumenge 1 de maig l'ECOXARXA d'OSONA organitzem la 6a FIRA d'INTERCANVI d'OSONA i 1a FIRA d'INTERCANVI DEL BARRI DELS CAPUTXINS. Serà a la plaça Divina Pastora, de Vic, de les 10 del matí i fins les 2 del migdia.

L'acte s'ha organitzat conjuntament amb l'associació de veïnes i veïns del barri dels Caputxins i obrirà els actes de la festa Major del barri d'enguany (veure programa).

A partir de les 10 del matí es podrà començar a muntar les parades que haurem col·locat a la plaça. Hi haurà parades de productes diversos (alimentació, discos, artesania, roba, objectes varis), ofertes de serveis i coneixements, etc. Tothom qui vulgui pot muntar-hi la seva parada, sempre que es faci responsable dels objectes que dugui i en acabar la fira se'ls entorni cap a casa.
Durant la Fira, els intercanvis poden realitzar-se de forma directe (intercanviar un producte o servei per un altre) o a través d'una Moneda Lliure: l'Ecoseny (que és una forma de registre local de l'intercanvi que compartim amb l'Ecoxarxa del Montseny). Qui no disposi d'ecosenys, no cal que pateixi, ja que en podrà adquirir fent algun intercanvi per ecosenys, o canviant euros per ecosenys.
A més de les parades, disposarem un Punt d'Informació perquè tothom pugui conèixer de primera mà què és l'Ecoxarxa i com funciona, i qui vulgui pugui inscriure-s'hi. Finalment, com en les altres fires, tindrem la Central d'Intercanvis, on podrem trobar alguns productes de consum bàsic, com arròs, cuscús, farines, llegums, etc. Tots agroecològics i per ben pocs ecosenys!
Al llarg del matí hi haurà animació i algun taller per amenitzar la jornada. En acabat, a les 2 del migdia farem un Dinar d'intercanvi, on tothom qui vulgui pot venir a dinar portant algun plat per compartir amb la resta de participants a la Fira.

L'objectiu de la Fira, és donar a conèixer l'Ecoxarxa i el seu funcionament, així com contribuir a animar la festa Major del barri dels Caputxins. Les fires, són més que un mercat, són una festa en les quals fomentem la relació social entre les persones que ja formem part de la Xarxa i amb la resta de la ciutadania. Aprofitem aquesta ocasió d'interacció pública per compartir l'esperit de lluitar contra el malbaratament de recursos, afavorir les relacions solidàries, i potenciar l'economia local i de proximitat.

La darrera fira va realitzar-se a Hostalets de Balenyà, el desembre passat, amb molt bona acceptació per part de la població. La resta de fires les hem celebrat a Vic, Torelló, Manlleu i Taradell


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada