divendres, 3 de desembre del 2010

Aturem la banca

La Cooperativa integral Catalana, recolza la campanya pel 7 de desembre: "Stop Banque"
per treure els diners del banc i proposa donar-li el mateix contingut propositiu i no solament puntual, que es va promoure a través de la Vaga d'usuaris i usuàries de bancs que es va dur a terme amb la data de referència 17-S del 2009.
No es tracta de treure els diners un dia i tornar-ho a ficar al cap d'una setmana, sinó que es tracta de canviar els nostres comportaments que beneficien al poder, per uns altres que beneficien l'autoorganització dels pobles.
Per això hem de tenir clar que al mateix temps que desmuntem aquest sistema capitalista que no ens
agrada, hem de ser capaços de construir-ne un altre des de les persones autoorganizadas des de baix.
Com deia la portada de la publicació Podem viure sense capitalisme. Podem viure sense bancs... sense multinacionals, sense diners, sense classe política...
És un llarg recorregut d'aprenentatge el que ens cal per fer-ho i per això necessitem que la transformació sigui progressiva, però els qui ja vulgueu donar aquest petit gran pas que és treure els diners dels bancs, compteu amb que això ha d'anar acompanyat per una aposta per les alternatives al capitalisme. 

Els Diners deute i el pervers sistema econòmic que ho genera.
Moltes de nosaltres ens quedem perplexs en descobrir que els diners, alguna cosa tan decisiu en les nostres vides, no aquesta sustentat per béns materials si no que es crea a partir del deute. Això vol dir que gairebé cada bitllet que circula està sustentat per la promesa del pagament d'aquesta mateixa quantitat per algú. La necessitat d'aquest algú per pagar el deute el converteix en un esclau dels diners que a la llarga, a causa de la tirania dels interessos, el sol convertir en un esclau per a tota la vida. Ara bé, la necessitat de crear béns de consum per evitar que la inflació es dispari (per aquesta dinàmica de creació dels diners) esgota els recursos del planeta i ens converteix a tots en esclaus del treball i consumidors insaciables. Això ens ha portat a la situació actual en la qual una bona part de la societat està estressada, deprimida i insatisfeta. El planeta ha estat lapidat amb formigó i ciment i la vida biològica és cada vegada menys freqüent al nostre voltant per donar pas a tot tipus d'aparells tecnològics, màquines i espais d'esbarjo artificials.
Com hem permès tot això?
Atorgant credibilitat als diners-deute, una moneda sustentada per l'esclavitud econòmica d'una part de la humanitat.
Aquesta esclavitud moderna va estenent-se i ja no només està assentada en l'anomenat tercer món si no que a través de l'estafa immobiliària ha aconseguit a molts dels quals estem en l'anomenat primer món.
Com podem recuperar la sobirania sobre la nostra vida?
Restaurant la confiança en la humanitat i treient-la dels diners-deute.
Una moneda té el valor que li atorga la confiança dels quals la utilitzen. Quan se li retira la confiança a una moneda aquesta perd tot el seu valor.
I com ho fem en lo concret?
1 – Treient els diners del banc a partir del 7 de Desembre, fent que molts petits passos, ho converteixin en una acció massiva, que dia a dia la fem irreversible.
2 - Agrupant-nos i creant xarxes de confiança. Ajuntant-te amb la gent que coneguis que pensi i estigui actuant com tu vulguis fer-ho i a partir d'aquí juntant-vos més i més, fins a treballar en xarxa per substituir amb la vostra producció i consum una per una, les necessitats que pugueu, perquè no hàgueu d'acudir al mercat capitalista.
La Cooperativa Integral Catalana (CIC) és el principal resultat a Catalunya, de la campanya Podem Viure sense capitalisme, i després de 7 mesos de funcionament, segueix avançant per ser pionera a exemplificar ara i aquí ud'na alternativa al sistema capitalista i en aquest camí fa funcionar diferents eines econòmiques, per viure sense bancs, com a monedes alternatives que prioritzen cobrir les necessitats bàsiques per ajudar al fet que cada persona, pugui estar coberta sense dependre dels bancs, i els seus diners, les multinacionals i els seus productes.
La CIC és una cooperativa-xarxa que comunica persones que desitgen ser tractades com a individus lliures i viure d'una manera autogestionada, responsable i respectuosa amb el mitjà natural. Fomentem la creació de nuclis locals autònoms capaços d'establir nous projectes productius i d'autoabastiment i una xarxa d'intercanvi de béns i serveis i funcionar a través de monedes locals.
La CIC ofereix recursos informàtics i d'espai, realitza trobades i debats perquè les persones interessades puguin conèixer-se i establir llaços, agrupar-se i formar part de la revolució pacífica que consisteix en no recolzar un sistema devastador amb la vida i sí un sistema que afavoreix la riquesa vital.
Si estàs interessat/a a participar en el nostre objectiu pots donar-te d'alta com a soci, http://www.podem.cat/cooperativa participar en els debats de la nostra web, http://cooperativa.ecoxarxes.cat i informar-te o participar en els projectes que ja estan en marxa o donar recursos perquè aquests siguin gestionats entre tots els que volem viure de forma lliure i responsable i no per aquells que recolzen un sistema basat en l'acumulació d'uns pocs i els diners com a deute.
Treure els diners dels bancs, SI, el 7 de desembre, i la resta del me s
Tenint en compte que els bancs solament solen acceptar retirada d'efectiu no avisada amb antelació de fins a 3000 euros, si teniu la sort de tenir-los, aviseu aquest divendres si voleu fer-ho per al dimarts 7 o si no també podeu anar traient-ho progressivament en diversos dies, perquè de fet l'important és fer l'acció encara que sigui de forma més progressiva, i per exemple, donar-se el mes de desembre per iniciar l'any 2011, lliures de bancs, pot ser una bona idea.
A cada territori hi ha alternatives per als vostres diners. Dins de l'estat *espanol, podeu posar els vostres diners estalviats en projectes cooperatius com *Coop 57, Fiés o la mateixa Cooperativa Integral Catalana. Podeu posar els vostres diners corrents, en comptes de Triodos Bank,
Més informacions a www.podem.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada