divendres, 19 de març del 2010

Crónica de la 2ª Fira d'intercanvi de l'Ecoxarxa d'Osona

Els intercanvis inunden la plaça Vella de Torelló El diumenge 14 de març, l'Ecoxarxa d'Osona va celebrar la 2a Fira d'Intercanvi d'Osona, en aquesta ocasió a Torelló. La Fira va començar puntualment a les 10 del matí. Al voltant d'una vintena de taules van anar omplint la plaça amb tot tipus de productes. La concurrència va ser nombrosa, com en la primera fira, celebrada a Vic el passat desembre. Tanmateix, es va notar un salt qualitatiu important, tant per la diversitat de productes exposats com per les activitats paral·leles que hi havia: danses, guifi.net, jocs de Guixot de 8, recital de poesia, etc. Entre els objectes a intercanviar s'hi podien trobar des dels ja clàssics llibres, joguines o peces de roba, fins a pasta fresca, productes de cosmètica naturals, cistelleria, pa, sabons, forques, obres d'art, llavors i un llarg etcètera.

Per altra banda, l'organització va encarregar-se d'animar l'ambient amb una encertada selecció musical, així com d'informar les persones que volien participar a la fira, en l'habitual punt d'informació. A més a més, va dur la seva pròpia central de compres, on el públic assistent va poder adquirir farina, arròs, pomes o cigrons, entre altres productes ecològics, a canvi d'ecosenys (la moneda lliure emprada per l'Ecoxarxa Osona).


Al migdia el protagonista va tornar a ser el dinar popular. De nou, el menú agroecològic (de productes ecològics i locals) elaborat per la comissió de cuina va satisfer els paladars més exigents. Havent dinat, mentre el sol anava abandonant la plaça Vella, va ser el torn de la part més creativa de la jornada. Una partida del joc de cartes Modulark i un recital de poesia cubista, acompanyat del so sempre agradable del sac de gemecs, van portar al punt culminant de la 2a Fira d'Intercanvi. La Fira de Torelló ha servit per donar a conèixer la proposta de l'Ecoxarxa d'Osona a la població de la Vall del Ges i començar a consolidar el projecte. La xarxa és formada ja per més de 70 persones, quan encara no ha complert el primer mig any de vida. Passada la Fira, l'Ecoxarxa ja pensa en noves activitats i fires. De moment, hi ha a la vista una nova Fira de cara al mes de maig, de la qual aviat es concretarà la data i el lloc. De la mateixa forma, hi ha previst organitzar tallers i activitats entre fira i fira per dinamitzar els intercanvis i enriquir la Xarxa

1 comentari: